Horká čokoláda Nshongi 77 % 200 g
DSC_0191 IMG_2010_02_13_0879 DSC_0173

Nshongi horká čokoláda 77%

hot chocolate

200 g

Horká čokoláda Nshongi 77 % 200 g
SílaSílaSílaSílaSílaSíla
AromaAroma Aroma Aroma Aroma Aroma

Koupit:
Cena s DPH: 285 Kč
Kategorie: ČOKOLÁDA
Kód: 8594176055092

 

odrůda: Forastero, single origin

oblast: Bundibugyo

farmáři: Bundikakemba Growers Cooperative Society Ltd

certifikace: vykoupeno fairtrade

výrobci: řemeslná ruční výroba, čokolatiéři firmy Jordi´s

 

řemeslná výroba čokoládové hmoty: Kakaové boby se šetrně upraží při nízké teplotě po dobu nezbytně nutnou k tomu, aby se dosušily a uvolnila se z nich slupka, potom se nadrtí a odslupkují. Hlavní fází výroby řemeslné čokolády jsou hodiny až dny pozvolného mletí na kameni. Kakaová hmota se nedělí na máslo a prášek jako u průmyslové výroby. Hořké či trpké tóny, jsou-li přítomny, z hmoty postupně mletím odcházejí. Kamenné mlýny umelou hmotu na jemnost 25ti mikronů, kterou lidský jazyk ještě vnímá. Po mletí je dobré nechat čokoládu několik týdnů uležet. Pak následuje temperace, což je proces, který rozpuštěním a následných prudkým zchlazením kakaové hmoty dává čokoládě trvanlivost, hladký povrch a správný lom.

Složení:

Tmavá čokoláda (kakaové boby 77 %, třtinový cukr), kakaový prášek (7 %).
Může obsahovat stopy lískových oříšků a mléka.

Směs na přípravu horkého nápoje. V 1 dcl mléka rozmícháte 4 lžičky směsi. Za stálého míchání metlou necháte svařit a mícháte, dokud se kousky čokolády zcela nerozpustí a nápoj nezhoustne. Můžete dosladit, ozdobit šlehačkou, mléčnou pěnou, popř. dochutit kořením (chilli, skořice). Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.

 

Nejlepší ugandské kakaové boby rostou v oblasti Bundibugyo na okraji národního parku Semuliki, pár kilometrů od hranic s Kongem. Zdejší farmáři byli častými cíli útoků dětských zabijáků z Konyho Armády božího odporu a jejich život je nelehký. V národním parku Bwindi žije tlupa horských goril vedená mohutným samcem Nshongim. Zemitá hořká čokoláda, vyrobená z pečlivě vybraných kakaových bobů.

Ugandské kakaové boby v čokoládě v sobě spojují chuť manga a černého rybízu čokolády Nshongi a autentickou zemitost kakaových bobů z oblasti Bundibugio. 

Čokoládu pro nás pečlivě připravili mistři čokolatiéři ze společnosti Jordi´s. Žádná z našich čokolád neobsahuje palmový olej, ani jakákoli chemická vylepšovadla. Jsou vyráběny výlučně z našich kakaových bobů a nikoliv z čokoládových hmot přivezených z EU. Ručíme tedy za to, že kakaové boby nebyly sklizeny dětskou otrockou prací a mají špičkovou kvalitu.

Zakoupením našich čokolád podpoříte přímo organizaci Gorilla Doctors, která přímo v prostředí tropického horského pralesa pečuje o zdraví a životy posledních 1000 horských goril.

Naprosto výjmečná záležitost pro náročné čokomlsouny.