Blackback - novinka v nabídce kávy

Máme pro vás novinku z naší poslední cesty do Afriky – směs na espresso Blackback. Ugandská káva Blackback je tvořená směsí arabiky ze sopky Mount Elgon a robusty z oblasti Kibaale. Uganda je svou robustou proslavená po celém světě. Vědci dokonce předpokládají, že úplně první stromy této kávové odrůdy se objevily v Ugandě u Viktoriina jezera. Svojí hořkostí a zemitostí vytváří tělo kávy Blackback, ovocnou chuť jí dodávají směs arabik Bulambuli a Kapchorwa.

Blackback vytváří jemnou a bohatou cremu a díky významnému podílu robusty ve směsi obsahuje více kofeinu než naše arabiky nebo směs Silverback. Pojmenovali jsme ji Blackback podle gorilího samce Rwamutwe, jehož jsme potkali v horském pralese Bwindi. Je to mladý samec překypující silou a energií, který má díky svému nízkému věku ještě černou srst na zádech. Podíl arabiky ve směsi Blackback je 65 %, robusta pak tvoří zbylých 35 %.

Naši kávu nakupujeme s vědomím zodpovědnosti za ochranu životního prostředí. Zásadní je také přímý kontakt s farmáři, které osobně navštěvujeme na jejich plantážích. Na rozdíl od drtivé většiny tuzemských pražíren a prodejen nikdy nenakupujeme zelenou kávu v českých nebo evropských velkoobchodech. Jenom přímým nákupem od pěstitelů totiž získáme dokonalou kvalitu. Můžeme také garantovat, že naše káva není poskvrněna okrádáním zemědělců nebo otrockou dětskou prací.