Horká kávová čokoláda Jordi 66 %

Jordi horká kávová čokoláda 66 %

hot coffee chocolate

200 g

Horká kávová čokoláda Jordi 66 %
SílaSílaSílaSílaSílaSíla
AromaAroma Aroma Aroma Aroma Aroma

Koupit:
Cena s DPH: 285 Kč
Kategorie: ČOKOLÁDA
Kód: 8594188350351

Horká rozpustná kávová čokoláda na vaření ochucená 100% ugandskou arabikou Africká královna. Limitovaná edice pro Vánoce 2022 pojmenovaná po malém gorilím mláděti jménem Jordi, které jsme potkali v ugandském pohoří Bwindi.

odrůda: Forastero, single origin

oblast: Bundibugyo

farmáři: Bundikakemba Growers Cooperative Society Ltd

certifikace: vykoupeno fairtrade

výrobci: řemeslná ruční výroba, čokolatiéři firmy Jordi´s

 

Řemeslná výroba čokoládové hmoty: Kakaové boby se nejprve upraží při nízké teplotě, potom se odslupkují a nadrtí. Nejdůležitější fází výroby řemeslné čokolády jsou dlouhé hodiny mletí na kameni. Kakaová hmota se nedělí na máslo a prášek jako při průmyslovém zpracování. Hořké či trpké tóny z hmoty postupně mletím odcházejí. Kamenné mlýny umelou hmotu na jemnost 25ti mikronů. Po mletí je vhodné nechat čokoládu několik týdnů odpočinout. Následuje temperace, což je proces, který rozpuštěním a následných prudkým zchlazením kakaové hmoty jí dává trvanlivost, hladký povrch a správný lom.

Složení:

Tmavá kávová čokoláda (kakaové boby 66 %, káva, třtinový cukr), kakaový prášek (7 %).
Může obsahovat stopy lískových oříšků a mléka.

Směs na výrobu horkého nápoje. V 1 dcl mléka rozmícháte čtyři lžičky horké čokolády. Za míchání metlou necháte svařit a zamícháte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí a nápoj zhoustne. Můžete osladit, ozdobit šlehačkou či mléčnou pěnou. Skladujte v suchém prostředí při teplotě do 25°C.

Vyníkající ugandské kakaové boby rostou v oblasti Bundibugyo na okraji národního parku Semuliki, blízko od hranic s Kongem. Zdejší farmáři byli častými cíli útoků dětských zabijáků z Konyho Armády božího odporu.
V národním parku Bwindi žije mládě horské gorily pojmenované Jordi. Zemitá hořká čokoláda, vyrobená z pečlivě vybraných kakaových bobů.

Ugandské kakaové boby v čokoládě v sobě spojují chuť manga a černého rybízu a autentickou zemitost kakaových bobů z oblasti Bundibugio. Jsou dochucené ugandskou kávou Africká královna.

Čokoládu pro nás pečlivě připravili mistři čokolatiéři ze společnosti Jordi´s. Žádná z našich čokolád neobsahuje palmový olej ani jakákoli chemická vylepšovadla. Jsou vyráběné výhradně z našich kakaových bobů a nikoliv z čokoládových hmot přivezených z EU. Ručíme za to, že kakaové boby nebyly sklizeny dětskou otrockou prací a mají špičkovou kvalitu.

Zakoupením našich čokolád podpoříte přímo organizaci Gorilla Doctors, která přímo v prostředí tropického horského pralesa pečuje o zdraví a životy posledních horských goril.